035 888 42 33 Online Afspraak Maken

Lifestyle coaching

Een zomerlichaam creëer je in de winter!

Het jaar vliegt voorbij de zomer zit er al weer bijna op en het koudere weer gaat zijn intrede doen. De daling van temperatuur zorgt ook voor een daling bij mensen in hun enthousiasme om te gaan sporten, maar hoe jij gaat trainen in de winter bepaald hoe goed je er uit gaat zien in de zomer!

Waarom is sporten in de winter zo belangrijk;

In de winter consumeren mensen meer kilojoules, dus moet je ook meer trainen om die er weer af te krijgen. Het lichaam verbrandt meer calorieën als je sport in kouder weer. Door tijdens de winter door te trainen blijft je in vorm en hoef je niet opnieuw te beginnen als het weer opwarmt.

Het sporten bevorderd het immuunsysteem en houd verkoudheid en griep buiten de deur:

  • Tijdens de wintertraining komt er extra endorfine vrij waardoor je stemming en energieniveau een extra boost krijgen
  • Door een verbetering van het energiepeil, gekregen van het sporten, zal je beter uit bed kunnen komen op die koude, donkere dagen
  • Sporten minimaliseert stress, angst en depressie waarmee de winter vaak gepaard gaat

Hoe bereid je je goed voor op de wintertraining Blijf bij je gestelde doelen. Neem een andere kijk op je gezondheid en fitness doelen. Herinner jezelf eraan hoe ver je bent gekomen.

Slechts een korte pauze in de winter zal je echt terug te zetten in termen van je vooruitgang. Stop met treuzelen! Pak je tas met gymspullen, doe je sportoutfit aan en ga naar de sportschool. Luister niet naar dat stemmetje vol excuses.

Laat het sporten geen keuze zijn, maak een vast schema en hou je eraan! Eet het juiste voedsel. Traditionele winter gerechten hebben de neiging om te worden gevuld met extra kilojoules. Kijk online voor een gezondere versies van uw favoriete maaltijden.

Drink (genoeg) water, het is in de winter verleidelijk om veel koffie, thee en andere warme dranken te drinken, ondanks de kou moet je lichaam goed worden gehydrateerd.

En vergeet niet: als je traint in een sportschool, is koud weer geen excuus!

MB Lifestyle Coaching kan jou begeleiden om ervoor te zorgen dat jijvolgend jaar een goed zomerlichaam hebt en dat ook blijft vasthouden.

Voor een afspraak met onze lifestyle Coaching kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of op de site kijken van MB Lifestyle Coaching  http://www.mbcoach.nl/