035 888 42 33 Online Afspraak Maken

Permanente make-up

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurd door middel van een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat en een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid inbrengt. Het doel van permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen zodat u er beter uit ziet. Om permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een eerste vereiste.

Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat zoals alleen visagisten dat kunnen maken. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd. Heeft u vroeger te veel geëpileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer, met permanente make-up wordt uw gezicht weer compleet.

HAIRSTROKE / 3D / MICROBLADING

Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk om wenkbrauwen, haartje voor haartje, een driedimensionale uitstraling te geven. Bij de 3D hairstroke brengen we pigment met een heel fijn, steriel naaldje in de huid. Niet alleen het gebruik van het naaldje is belangrijk maar vooral het gebruik van de kleuren. Hierdoor wordt de dieptewerking bepaald! Hiervoor kiezen we de kleur die bij jou past. Met de naaldtechniek maken we eerst een schaduwlijn, daarna maken we met een nog kleiner naaldje, haartje voor haartje, de wenkbrauw in de perfecte staat.

Permanente lipliner (full lips & lightning)

Bij de lipcontouren kan met permanente make-up een natuurlijke aanvulling of extra accent worden bereikt. Het corrigeren van lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen is een belangrijke toepassing van permanente make-up. Bij de lippen kunt u niet alleen kiezen voor een echte lipliner in de door u gewenste kleur, maar ook voor een minder opvallende lipliner die een vage lipcontour weer mooi vormgeeft. Daarnaast is het mogelijk om uw lipliner in schaduw effect te laten verlopen of zelfs uw gehele lippen te pigmenteren (full lips) waardoor u geen lipstick meer hoeft aan te brengen. Daarnaast is het ook mogelijk om een wit randje als lipliner (lightning)te zetten. Dit geeft een volume of “plumb” effect. Dit kan ook gecombineerd worden met een full lips behandeling.

Permanente Eyeliner 

Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.

 

Smudge en Advanced

Bij een advanced eyeliner krijgt u een vollere/dikkere bovenste eyeliner en bij een smudge eyeliner wordt de bovenkant uitgeschaduwd.

Of bel 035 888 42 33 

Opleiding van uw specialiste

Vanzelfsprekend het van belang dat de pigmentatie vakkundig gebeurt. Wat vakkundigheid betreft bent u bij Nouveau Contour specialiste Fanny in goede handen. Uw specialiste Fanny is uitgebreid opgeleid bij Nouveau Contour, het toonaangevende merk in de permanente make-up wereld. Hier heeft ze een intensieve training afgerond waarin alle specialisaties aan bod zijn gekomen. De jarenlange ervaring en deskundigheid van docenten en de unieke Nouveau Contour methode, waarin de modernste technieken zijn opgenomen, is er hierdoor garantie voor kwaliteit.

Betrouwbare apparatuur

Bij Beauty Center Mooi werkt onze specialiste met de Nouveau Contour Intelligent High Definition, een pigmentatie apparaat waarin de laatste technische noviteiten en innovaties op het gebied van permanente make-up zijn verwerkt. De Intelligent is computer gestuurd waardoor deze tot fracties van millimeters nauwkeurig werkt en uw specialiste optimale resultaten kan garanderen. De computer aansturing kan de naaldfrequentie tot op 0,01 seconde nauwkeurig aangeven. Conform de eisen van de strenge landelijke Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieucode wordt bij elke klant nieuwe steriele naalden gebruikt, welke na de behandeling vernietigd worden. Mede hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat permanente make-up bij ons volledig veilig is.

Pigmenten

De Nouveau Contour pigmenten worden vervaardigd onder zeer strikte normen. Nouveau Contour garandeert u dat uitsluitend de beste en veiligste kwaliteitsstoffen worden gebruikt door middel van intensieve kwaliteitscontrole. Alle pigmenten worden geëvalueerd op samenstelling, microbiologische testen, chemische opbouw, kristalvorming, kleurintensiteit, korreldikte, lichtechtheid en zuiverhuid. Door een zeer speciale compressietechniek bevat het pigment een maximale hoeveelheid kleurstof, waardoor u veel minder pigment per behandeling verbruikt. Alle pigmenten zijn hypoallergeen zodat u zich geen zorgen hoeft te maken voor allergische reacties

Veelgestelde vragen

Q-DOET HET PIJN?
A-De behandeling is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur waar uw specialiste mee werkt en verdoving met crèmes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden. U kunt bij de huisarts de verdovende zalf Emla aanvragen. Een 5 ml tube is voldoende. Deze kunt u 30 minuten voor de behandeling zelf aanbrengen. Indien u de oogleden laat behandelen, brengen wij de zalf reeds in de salon aan. U dient de zalf wel zelf mee te nemen.

Q-VOOR WIE IS PERMANENTE MAKE-UP?
A-Voor bijna iedereen. Voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen, kortom, permanente make-up is geaccepteerd door elke bevolkingsgroep.

Q-HOE LANG BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP ZITTEN?
A-Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft ondermeer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Uw specialiste kan u hierover uitleg geven.

Q-ALS IK HET NIET MOOI VINDT, WAT DAN?
A-Dit is nog nooit gebeurd. Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoekt u samen met uw specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met het pigmenteren.

Q-MOET IK ZELF DE KLEUR UITZOEKEN?
A-Nee. Uw specialiste heeft de keuze uit meerdere kleuren, geschikt voor alle soorten huidtypen. Omdat uw specialiste een speciale opleiding heeft gevolgd over kleurenleer, kan zij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

Q-KAN IK NOG GEWONE MAKE-UP AANBRENGEN?
A-Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Q-KAN IK DIRECT BINNENLOPEN VOOR EEN BEHANDELING?
A-Alvorens uw specialiste met een permanente make-up behandeling begint vindt er altijd eerst een voorgesprek/ intake met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met uw specialiste uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn omtrent permanente make-up contouren. Uiteraard wordt door uw specialiste een verantwoord advies gegeven hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make-up kan worden verkregen.

Q-HOE LANG DUURT EEN BEHANDELING?
A-Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1 tot 1½ uur.

Q-IS ER SPECIALE NAZORG NA DE BEHANDELING?
A-In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn heeft uw specialiste een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Uw specialiste neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geeft u uitleg hierover.

Q-IS HET EINDRESULTAAT METEEN ZICHTBAAR?
A-Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Q-IS PERMANENTE MAKE-UP VEILIG?
A-Ja. Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Q-VOOR HET BEDRAG DAT IK UITGEEF AAN PERMANENTE MAKE-UP KAN IK HEEL WAT POTLOODJES KOPEN!
A-Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die, voordat u zelf in de spiegel kijkt, uw wenkbrauwen stileert, uw eyeliner haarscherp aanbrengt of uw lippen corrigeert? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om u snel bij te werken als u uit de zee of het zwembad stapt? U begrijpt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of contour, het gaat om het totale gemak dat u jarenlang elke dag opnieuw ervaart.

Q-IS PERMANENTE MAKE-UP HETZELFDE ALS TATOEËREN?
A-Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

Q-KAN MET PERMANENTE MAKE-UP EEN ‘TIJDELIJKE’ TATTOO GEZET WORDEN?
A-Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de liprand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft een wazige vlek over.